Succes

Ondernemer Dennis Pleiter, de eigenaar van ‘Test12’ is de trotse eigenaar van een Chamsys MQ500M

Hoe is dit succes ontstaan?

Het begon in 1957 toen Herman Pleiter (vader van Dennis) een jongen van 13 was. “Ik was al vrij vroeg geïnteresseerd in elektronica” – zei Herman. “Het waren andere tijden en om je pas​sie te volgen moest je zelf dingen bouwen/maken. Mijn eerste zelfgebouwde versterker was eigenlijk bedoeld voor een zender maar dat zou door o.a. mijn opleiding niet getolereerd worden, en zo kreeg de versterker een ander doel: hij werd op een karretje door mij 2,5 km  naar de andere kant van Eibergen getrokken ( daar had ik mijn eerste ‘klus’). Niet veel later volgden ook klussen bij “Prinsen” in Haarlo en nog een paar andere. Alles met zelfbouw materiaal. Geld speelde toen geen rol, ook ( in het begin ) nooit om gevraagd, ik wou kijken of het kon”. Een lange pauze kwam toen hij naar de MTS ging. Daar leren ze je eerst alles op papier; eigen initiatief was niet toegestaan. Omdat je het best kan leren in de praktijk kon hij zo niet verder. Pas na een tijd, toen Herman net uit dienst was, kwam een “klant” die voor een band een flinke versterker nodig had. Ze waren wel te koop maar mondjesmaat geleverd. “Ik heb transistoren 2x 100 watt gemaakt”- zegt Herman trots. Een handelaar uit Enschede had soortgelijke versterkers gekocht maar die waren toen slecht leverbaar, voldeden niet of waren defect. Herman kreeg de kans om zijn zelfbouwmateriaal aan te bieden. “Telefoon hadden we nog niet dus mensen kwamen aan de deur om bijvoorbeeld een versterker te lenen.” Eindelijk, 8 jaar later, heeft iemand gevraagd wat dat zou kosten ? Herman bedacht zich dat als hij geld er voor ging vragen dan kon hij meer bouwen en  meer mensen blij maken. Zo is de “verhuur” begonnen alleen moest er nog een naam komen. Een gezellige avond met een fles …. Grandé wijn werd inspiratie. “Grandé”  De hobby groeide, de eerste serieuze klussen kwamen. Bestelde apparatuur werd met een vriend (buurman Henk) in de aanhanger naar de klanten gebracht. “In mijn hele carrière waren er velen met wie ik zaken heb gedaan maar “Het Keldertje” zal in mijn hart blijven. Verder kwamen onder andere Ziekenzorg, Defensie, Braderie Neede, Sen 76, Eucalypta, etc. Dennis was toen 3 jaar oud. Pas toen hij 8 werd mocht Dennis de kabeltjes oprollen. Later ging de 12-jarige Dennis met de klussen mee. Zo kon hij het vak leren. Om meer te specialiseren ging Herman verder met geluid en Dennis met verlichting. Langzaam kwamen ook gymnastiekverenigingen, Needs midwinterfestijn, de Carnavalsvereniging, muziekvereniging Gorssel, Crescendo, Septemberfeest Borculo,

openluchttheater Lochem, Cluster, Oranjepop, Ballad singers en tal van bands en veel bekende namen.

Inmiddels is Herman 77 en hij heeft hele mooie klussen gehad en veel blije mensen gezien. Al jarenlang staan trouwe vrienden Erik en Remco klaar om te helpen met opbouwen en afbreken. Prachtig om te zien hoe een familiebedrijf zich zo mooi ontwikkeld heeft.  In de corona tijd was het ontzettend moeilijk om zo’n grote passie tijdelijk stil te leggen. Achter de coulissen staan we echter nooit stil en ook deze tijd hebben wij gebruikt om nieuwe producten aan te schaffen om onze topkwaliteit te kunnen blijven leveren. Dennis (47 jaar inmiddels): “Hopelijk ook nog de volgende generatie. Mijn twee zoons willen in de toekomst voortzetten wat ooit in jaren ’50 begonnen is.

”Wij leveren licht, geluid, video schermen en veel meer voor grote en kleine evenementen. “Test12” – licht en geluid verhuur.